VastgoedCert Niveaumeting Vakvaardigheden

Per 1 januari 2020 heeft VastgoedCert het hercertificeringssysteem gewijzigd. Alle leden van VastgoedCert met een op aflopend certificaat starten het nieuwe jaar met dit nieuwe systeem.  De leden waarvan er nog geen vernieuwing van een of meer certificaten zal zijn per 1 januari 2024 blijft bij de hercertificering zoals u gewend bent, de ‘oude stijl’.

De hercertificeringsmethode van VastgoedCert is per 1 januari 2020 veranderd. In plaats van de plicht om studiepunten te halen, dient men een tweetal niveaumetingen af te leggen; één in het eerste jaar en één in het derde jaar van de looptijd het certificaat.  Indien u voor deze Niveaumeting een voldoende haalt, bent u vrijgesteld van het volgen van verplichte educatie voor VastgoedCert. Indien deze Niveaumeting niet voldoende wordt afgerond kunt u er voor kiezen deze te herkansen. Indien de Niveaumeting uiteindelijk niet met een voldoende wordt afgerond volgt een gericht en bindend studieadvies. Bij het niet opvolgen van dit studieadvies is een (tijdelijke) uitschrijving uit het register mogelijk.

Klik HIER voor een infographic van de hercertificering VastgoedCert ‘nieuwe stijl’.

U hebt in 2022 de Niveaumetingen Theorie (jaar 1) Basis en Specialisatie(s) gedaan. In 2024 zit u in het derde jaar van uw certificaat en dient u de Niveaumeting Vakvaardigheden te doen.

De Niveaumetingen Vakvaardigheden (jaar 3) zijn gebaseerd op de leerresultaten en toetstermen zoals gepubliceerd op de website van VastgoedCert.

Indien u vragen hebt met betrekking tot de Niveaumeting Vakvaardigheden kunt u ook het onderdeel ‘Veelgestelde vragen‘ op de website van VastgoedCert raadplegen.

Examentraining Niveaumeting VastgoedCert Vakvaardigheden

Deze training van drie uur is voor iedere makelaar die dit jaar de Niveaumeting dient te doen voor Vastgoedcert. U krijgt inzicht in de door u af te leggen Niveaumeting en de examenonderwerpen.

De Niveaumeting Vakvaardigheden is opgebouwd uit 2 modules:

  1. Praktische vaardigheden
    • Dit onderdeel is een praktijkopdracht, waarbij je wordt gevraagd om een Verkoopprijsindicatie (VPI) (Kamer Wonen + LV) of een Broker’s Opinion of Value (BOV) (Kamers BV) te maken , inclusief een marketingplan.
  2. Sociaal-emotionele vaardigheden
    • situatiebeoordelingstest: meest passende reactie/handelingswijze kiezen in de gegeven praktijksituaties
    • gesprekssimulatie: het voeren van een gesprek met een digitale gesprekspartner

Examentraining Niveaumeting VastgoedCert Vakvaardigheden (jaar 3)

Docent(en): Hans Bosman, Jeroen Uijtewaal en Ramon Brouwer

Studiepunten:
2 punten NRVT (vrije deel)

Tijden:
Ochtendsessie: Aanvang 09:45 uur, einde 12:00 uur
Middagsessie: Aanvang 13:30 uur, einde 15:45 uur

Prijs: € 195,- ex. BTW (online bijeenkomst)
PlaatsAccommodatieDatumBeschikbaarheid
Online (via Zoom)Online (via Zoom)Dinsdag 8 oktober (ochtend)JA

De Niveaumeting Vakvaardigheden zelf kunt u alleen bij SVMNIVO boeken. Op de website van SVM NIVO het examen plannen. Via de webshop zoekt u naar ‘Niveaumeting Vakvaardigheden Register-Makelaar’.